Om Ella Pedersen

 

Forside

 

Ella Pedersen (født Ella Margrethe Jensen) kom fra Vordingborg. Ella blev ført i 1912, og flyttede sammen med Holger Pedersen i Næstved efter endt uddannelse som damefrisør. Ella og Holger fik en datter og søn i henholdsvis 1936 og 1945.

Ella var i sine yngre dage "vågekone" og sygepasser på Næstved Sygehus, men tilbragte dog det meste af sit liv som hjemmegående husmor. Ella var meget vellidt af kvarterets voksne og børn, og man kunne altid komme til hende, hvis der var problemer.

Ella havde en stor hånd med i sin mands produktioner. En meget stor del af Holger Pedersen's arbejder var "standardproduktion" af Fisker- og Bondefigurer. Disse figurer blev skåret som flere par ad gangen, og det var Ella der stod for bemaling eller bejdsning af figurerne. Hun sad ofte sent om aftenen eller om natten og gjorde figurerne færdig. Mens figurerne tørrede, stod de ofte ¨på kakkelovnen eller på en varm kedel på komfuret. Som natten gik har Ella vist mere end en gang taget fejl af en kop kaffe og en kop træbejdse. 

Når Holger Pedersen havde færdiggjort sine lidt større figurer, stod de ofte i hjemmet i en periode, og Ella elskede disse figurer. Hun er dog blevet skuffet mange gange, når Holger pludselig havde solgt figuren til en eller anden, der var villig til at betale en passende pris. For Ella var figuren jo blevet en del af hjemmet, og så pludselig var den væk.

Der var dog specielt én figur hun holdt meget af, nemlig den 40 cm høje munk i egetræ. Munken blev færdiggjort i september 1980, og hun havde den til sin død i 2003. Hun var MEGET glad for den.

 

           

horizontal rule